1. טיסות הן כמו מניות – כדאי לרכוש את הטיסה כשהמחיר נמצא בשפל.
לאחר שאנו מכירים את המחירים יהיה קל יותר לבצע החלטה מתי לרכוש את הכרטיסים.
2. השוואת מחירים
בשנים האחרונות אנחנו רואים יותר ויותר מנועי חיפוש באינטרנט שמשווים מספר רב של חברות תעופה ותיירות ושולחים את הגולש לרכוש את הכרטיס בחברת התעופה/תיירות הזולה ביותר. הדרך הנוחה ביותר לבדוק מחירי טיסות היא להכנס לטיסות סודיות ולהריץ חיפוש ליעד שמענין אתכם. זכרו: אין מקום אחד שתמיד הכי זול ולכן חשוב תמיד להשוות בין מספר ערוצים.
3. הרשמה להתראות
מכיון שמחירי הטיסות עולים ויורדים בקצב מהיר ואוטומטי, קשה לאדם הפשוט להתמודד עם העליות והירידות מחיר. ברור לנו שאנחנו לא רוצים לעבוד קשה וכל הזמן לבדוק מה מצב המחיר. אנחנו ממליצים להירשם לקבלת עדכונים על ירידות מחיר ולתת לטכנולוגיה לעבוד בשבילנו. אפשר להירשם להתראות מחיר בגוגל פלייטס, בסקייסקנר, אפליקציית Hopper וכמובן בעמוד הפייסבוק הישראלי, טיסות סודיות, שיעדכנו אתכם ברגע שמחירי הטיסות יורדים.
4. טיסות לואו קוסט
שלוש חברות הלואו קוסט הגדולות ביותר שיוצאות מנתב"ג הם: Ryanair, Wizzair ו-easyJet. כדאי לדעת שהם אינם משלמים עמלות לסוכני נסיעות וחברות תיירות, לכן מחירים של החברות הללו ברוב המקרים יהיה גבוה יותר בחברות התיירות מאשר בחברות התעופה עצמם. החריג לכלל זה הוא כשחברת תיירות החליטה להפסיד על מחיר הכרטיס כאקט שיווקי. עם זאת, יש יתרון בהזמנה מחברת תיירות ישראלית: שירות בעברית, תשלומים וחוק הגנת הצרכן המאפשר ביטול תוך 14 ימים וקבלת החזר כמעט מלא על הכרטיס טיסה.
5. חיפוש טיסות לחופשים/חגים
הורים שמעדיפים לטוס עם הילדים בחופשות מערכת החינוך או בחגים לרוב יאלצו להפרד מלא מעט כסף. בשביל לנסות למזער את הנזק מומלץ להיות גמישים ויצירתיים, גם ביעד וגם בתאריכים. בצעו חיפוש ממוקד לאותם תאריכים אך אל תגבילו את עצמכם לתאריכים ספציפיים (לעתים חזרה יום אחרי חג יכול לחסוך מאות דולרים). באמצעות הצ'ט בוט של טיסות סודיות תוכלו לבצע חיפוש גמיש אך ממוקד לחגים וכמובן לאפשר לרובוט להמשיך ולסרוק את מחירי הטיסות ולעדכן אתכם באופן אוטומטי כשהמחיר יורד.