פוסט זה על 10 ימים ברומניה עם ילדים מופיע פה באישורה של לוסי.
סיכום רומניה 10 ימים – טיול משפחה + 2 ילדים (גילאי 8+4) ומשפחה נוספת עם שלושה ילדים (בגילאי 4-8).
כשראיתי בשנה שעברה את חגי תשרי 2022, ידעתי שאני לא אהיה בארץ. ימי העבודה המועטים לעומת החופש הארוך שאפשר לקחת ממש דרשו לקחת חופשה ארוכה (מה שלא עשינו מעולם עם הילדים). מצב הקורונה דאז הפחיד אותי להזמין יותר מדי זמן מראש, וככה מצאתי את עצמי בספטמבר השנה עוד תוהה לאן לטוס. התייעצתי בקבוצה אבל לצערי היעדים המדהימים שהומלצו (אוסטריה, צפון איטליה וכ״ו) כבר היו יקרים מדי .בחיפושי אחרי כרטיסים "במחיר שפוי" הגעתי לטיסה לבוקרשט, אז הזמנו כרטיסים והתחלתי לקרוא מה אפשר לעשות שם. מתברר שהמון!!!
היום הראשון – טיסה, קניון בליסאה ונסיעה לסינאיה Sinaia
טיסה עם WIZZ לבוקרשט (עיכוב של שעתיים ביציאה, וזה אחרי ש-WIZZ ביטלו לנו את הטיסות המקוריות והזמנו אחרות במקום). הגענו בצהריים לרומניה. לקח לנו 4 שעות מהנחיתה ועד קבלת הרכב משלמה סיקסט. קיבלנו פורד קוגה חדשה וכיסא לבן ה-4 (שהוזמן מראש). התכוונו לקחת בוסטר לבת ה-8 אבל מרוב תיקים לא היה לנו כח לעוד משהו. בסיקסט רצו 9 דולר ליום לבוסטר אז קנינו אחד ב-40 שח בסופר הקרוב.
מהשכרת הרכב נסענו לקניון בליסאה לאכול, לקנות סימים ב-Vodafone וקניות בסופר. משם יצאנו לעיר הראשונה במסע שלנו סינאיה (Sinaia), נסיעה של כמעט שעתיים בכבישים מעולים. היה חשוך אז כבר לא ראינו את הנופים. נפגשנו עם עוד זוג חברים שבדיוק בילו את היומיים האחרונים ברומניה (עם בת 7 ובת 1.5).
היום השני – אגם בולבוצ'י וסינאיה
אגם בולבוצ'י הוא אגם מלאכותי וחמוד, אפשר לאכול במסעדה הצמודה או לעשות פיקניק על שפת האגם. עלינו על הסכר לתמונות ונוף מהמם. את ארוחת הצהריים שגלשה לארוחת ערב אכלנו במסעדה מעולה KUIB Restaurant. ישנו בסינאיה.
היום השלישי – ביקור בארמון פלש ורכבל 2000 סינאיה
בארמון ביקרנו רק בקומה הראשונה ועם ילדים זה בהחלט מספיק. כדאי לחנות ליד הכנסיה ולא להכנס למתחם עצמו – עוברים ככה בדרך לארמון בדרך יפה ויש מלא דוכנים של מזכרות ופירות. הרכבל עצמו היה לא זול אבל ממש שווה את זה. עולים ברכבל סגור לפסגה (אפשר גם לעלות רק לגובה של 1,400 מטר, אבל אנחנו עלינו עד הסוף). זכינו בראות טובה. כדאי להצטייד בבגדים חמים.
יצאנו ב-3 אחר הצהריים לכיוון הבית הבא שלנו ליד בראשוב בישוב קטן בשם Bod. בדרך עצרנו במסעדה מעולה Ceaunul de Munte. שכרנו בית חדש ומהמם עם 3.5 חדרי שינה, מטבח וסלון ענקים במרחק 25 דקות נסיעה מבראשוב.
היום הרביעי – מתחם משחקים בפוינה בראשוב (Poiana Brașov)
יום גשום וקריר (היום היחיד הגשום בכל הטיול). בחרנו לבלות את היום במתחם משחקים בפוינה בראשוב. המתחם כולל באולינג, קיר טיפוס וחדר משחקי מחשב. חצי מהדברים לא עבדו והיה דיי מאכזב. בנוסף אכלנו במסעדת ציידים שהיתה מלכודת תיירים והיתה המסעדה שהכי התאכזבנו ממנה בטיול.
היום החמישי – פארק הדינוזאורים ומצודת רסנוב
השמש שוב יצאה אלינו ומכאן התחילו הבילויין העיקריים. ביקרנו ב-DINO PARK ועלינו למצודת RASNOV (סגורה לרגל שיפוצים ואי אפשר להכנס). הפארק היה הצלחה מסחררת וכל הילדים יצאו מבסוטים ממנו. אכלנו במסעדה מעולה בקרבה בשם La Promenadă – השוס הגדול הוא חדר ג'ימבורי בקומה השניה עם מצלמה וטלויזיה להורים בקומה הראשונה. אם לא קר אז יש גם גן משחקים צמוד למסעדה ואפשר לשבת במסעדה במרפסת ולהשגיח על הילדים.
היום השישי – פארק החבלים
פארק החבלים בברשוב. הכרטיס ל-3 שעות, ואם אין כפפות – קונים מיוחדות במקום (חובה). מצטערת שלא עשיתי מסלול בעצמי. יש 4 מסלולים לבני 4-7 והשאר לבני 8+ (בדרגות שונות). בן ה-4 פחד אבל בת ה-8 היתה מוכנה להשאר שם גם יום שלם. אכלנו המבורגרים במסעדה נחמדה ולא תיירותית באמצע שכונת מגורים TWO GUYS.
היום השביעי – טירת דרקולה ומאפית PANNER
טירת דרקולה בבראן וביקור במאפית PANNER המדוברת. נכנסו לטירה וטיילנו בין כל החדרים. המלצה חמה – לא לתת לילדים לראות את הסרט של דרקולה! אין שום קשר בין דרקולה והטירה אבל היה בילוי נחמד והילדים ראו טירה 🙂 בערב נסענו לפוינה בראשוב לפארק האלפים Alpin Magic Land ELF. הגענו לקראת הסגירה והינו שם רק עם עוד משפחה (רומנית) אחת. ELF נתן לילדים משימות (דיבר באנגלית ותרגמנו לילדים). כשעושים את כל המשימות עושים כישוף. זהירות ספויילר! בסוף הכישוף קופץ על הילדים גובלין שהבהיל חלק מהילדים. לא לבעלי לב חלש.
היום השמיני – אגם אמרלד ואבני הבזלת ב-Racos, מצודת Rupea, הגעה ל-סיגישוארה
עזבנו את הבית ב-BOD והמשכנו הלאה לכיוון העיר סיגישוארה Sighisoara. בדרך עצרנו בישוב Racos לראות את אגם אמרלד ואבני הבזלת.
אחר כך עלינו למצודת Rupea. לנו בבית לא מומלץ שהזמנו דרך AGODA (חשבתי שזה בית כמו הקודם והתברר שזה בית של 7 חדרים נפרדים. לא כיפי ודי מעופש).
היום התשיעי – סיגישוארה העתיקה, נסיעה לסיביו
טיילנו בבוקר ב Sighisoara העתיקה, ויצאנו לכיוון העיר Sibio. טיילנו בעיר בערב ולנו בבית שהזמנו ב-AIRBNB. החדרים עצמם היו אחלה אבל המקלחות היו מזעזעות להחריד. אכלנו במסעדת ביסטרו שהיתה נחמדה אבל בדיעבד פחות מתאימה לילדים.
היום העשירי – טיול בסיביו, כביש טרנספגרשן, כפר הפיות, אגם Balea, סכר Vidraru Dam
טיילנו בבוקר ב Sibio שוב – שתינו קפה וקנינו מאפים מעולים לארוחת בוקר ולהמשך הדרך ויצאנו לכיוון הכביש טרנספגרשן. בדרך עצרנו בכפר הפיות- אל תעצרו שם, בזבוז כסף וזמן ואי אפשר להכנס לבתים. הכביש של טרנספגרשן מהמם. עשינו מלא עצירות לתמונות עד שהגענו לאגם Balea. למעלה היה מקפיא ועוד נותר שלג מהשבוע הקודם. המשכנו להדרים ועשינו עצירה בסכר Vidraru Dam והמשכנו לדירה חמודה ב-Albeștii Pământeni שהזמנו בבוקינג. הגענו אליה ב-8 בערב אחרי ארוחת ערב במסעדה מאוד מקומית.
היום ה-11 – נסיעה לבורקשט וחזרה לארץ
עצרנו שוב בדרך קניון לאוכל ומסירת הרכב בשלמה סיקסט. (כמובן שהטיסה של WIZZ התעכבה גם פה בשעתיים).
המלצות כלליות מהטיול
- קחו איתכם שקיות לסנדווצים. מציל חיים.
- תסתכלו טוב טוב מה אתם מזמינים בכל הדירות למיניהן (בייחוד מצב מדרגות ותמונות של מקלחות).
- לכו למסעדות מומלצות אבל לא רק על ידי תיירים
- הזמינו רק דירות עם אפשרות ביטול בדקה ה-99
- למי שטס כמונו בסתיו/ אביב – תתלבשו בשכבות. היינו לבושים תמיד ב-2-4 שכבות (גופיה/ חולצה שרוול ארוך/ סוויטשירט/ מעיל. אנחנו ההורים הסתפקנו במעיל דש והילדים היו עם מעילי סקי)
- יש עוד מלא מקומות שלא הינו בהם. בתחילת הטיול בעלי תהה מה יש לעשות שם מעבר לשבוע – הינו יכולים לבלות בכיף גם שבועיים ויותר. יש מלא אטרקציות לילדים
- תרבות הנהיגה שלהם מדהימה ורוב הכבישים היו ממש אחלה.
חזרנו מרוצים ושמחים מהטיול 🙂